miercuri, 8 ianuarie 2014

Big Fish

Film
"SE ZICE CA ATUNCI CAND INTALNESTI IUBIREA VIETII TALE,
TIMPUL SE OPRESTE IN LOC, SI ESTE ADEVARAT"

Big Fish (Pestele cel mare)- Film revazut pe DigiTv. in seara aceasta.
7 nominalizari la premiile BAFTA: 
Efecte vizuale, Cel mai bun film, Cel mai bun machiaj, Cel mai bun actor intr-un rol secundar: Albert Finney, Cea mai buna scenografie, Cel mai bun scenariu adaptat, Premiul David Lean pentru regie: Tim Burton.
Actori: Ewan Mc Gregor, Albert Finney, Jessica Lange, Helena Benham Carter

Ed Bloom(Ewan Mc Gregor- tanar, Albert Finney-batran), a trait o poveste. O poveste minunata cu multe elemente fantastice. O poveste de vis, produsul bogat al imaginatiei sale. Dar oare este asa!? Ed a calatorit mult. Prin lumea apropiata lui, apoi casatorit fiind, prin toata lumea. Asemeni eroilor Homerieni. Si omul care calatoreste, intalneste, gaseste nenumarate fiinte. Normale sau bizare. Un urias usor diform, dar bun la suflet, oameni de circ. Apoi cantarete siameze asiatice cu o singura pereche de picioare, orasul minune, salvat apoi de la disparitie prin cumpararea sa. O vrajitoare(Helena Benham Carter) iubitoare de muzica. Iar Ed era iubit de toti. Dar singura, unica iubire a fost sotia sa(Jessica Lange). Batran si bolnav, Ed isi cheama fiul la patul lui de spital si chiar daca de-a lungul anilor relatia tata-fiu nu a prea mers, fiul avea sa-l descopere, asa cum multi altii reusisera inainte, iar experientele lui fabuloase, unice, aveau sa fie in parte adevarate. Era miracolul vietii lui, povestite de atatea ori si pecetluit prin personajele povestirii sale, reunite la ultimul sau spectacol, moartea sa.


La urma urmei ce conteaza?
Sa mananci bulimic de stresul servit zilnic, calculat, metodic, mult si prost, ori sa visezi privind;
Sa faci tensiune arteriala, ori sa meditezi scriind;
Sa urlii , durut in tine, sau sa te destinzi razand.
Variante ai desigur sa alegi, dar...moartea curand atingi. Iar oameni buni, atunci cand totul pare ca ti se rastoarna pe cap, cand vezi atata nedreptate, ai doar o singura cale. Sa evadezi din real. Si credeti-ma, mai buni suntem vii decat morti!

Cu sinceritate
Avi Boboc 
si doctor-medic si colonel