vineri, 13 decembrie 2013

TARGU OCNA - SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE: TARGU OCNA - SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONI...

Puncte de mira…
Ieri fetita mea de clasa a sasea repeta cu glas tare bogatiile solului si subsolului. Care o mai fi relevanta? Va mai aduceti aminte? Invatam, cred tot prin a sasea, ca Romania era a patra tara in petrol, gaze naturale, derivate. Vremuri trecute! De aia aveam o sonda, paduri, spice pe stema. Cand toata averea statului va fi trecuta privatilor interni si internationali, Armata, de exemplu, ca a doua institutie de credibilitate a tarii, ce mai apara? Desigur proprietatea privata! Ma si vad cum ar fi sa apar palatele potentatilor actuali, eu care am adunat pana acum doar 800 m.p. Nu-mi trebuie mai mult. Pentru astia muncesc o vara intreaga. Ailalti  sunt sute! Ca nu-i asa, ni s-a spus seara, in audienta maxima, pamantul fizic nu ni-l ia nimeri sa-l duca, ramane, duc in schimb roadele lui, puterea si valoarea lui, resursa interna si externa. Cand se termina ramane desigur sterp, gol, desert, fara valoare. Nu conteaza! Privatul da banii statului. Cat da este alta poveste. Vreo 20% din bugetul consolidat. Restul pana la 50% si peste cat ar trebui colectat de la ei este evaziune, frauda, contract, clauza, redeventa. Vad ca mai degraba banul provine tot de la noi. Adica ce ti se da cu o mana ti se ia cu doua, doar inca mai vrei sa traiesti in Eldoradul romanesc . Acciza de acum demonstreaza dictonul latin “quod erat demonstrandum” care se implineste in “quod erat faciendum”. Nu a trecut legea minelor dar nici tarziu nu este,  concesia jumatatii de acciza(motorina) si jumatatii de timp(3 luni) s-a facut. Unde este dreptatea? Desigur la mijloc. Fara noi, contribuabilul marunt statul sucomba. Fara noi nu ar fi marea hotie, marii inavutiti. Unul nu era in 1989! Acum umplu tot  "Top 300"! Unde nu este hotie, sunt legile interne, de secret, confidentialitate. Exista o constitutie, dar iar nu se pune, cine sa o mai ia in seama? Peste astea vin clauzele de reziliere, demitere. Iei cat nu luai in activitate adunat si cu prime. Nu se pune apoi varsta de pensionare. Devii de neinlocuit ca valoare umana unica. Vivace si tenace pana-n 70-75 de ani!
Constructia USL a fost necesara, vitala. Dar a fost impotriva naturii. Cine a gresit mai mult in mariajul fortat, antagonic ca doctrina? Desigur latura socialista. Dar in guvern cine au fost mai catolici decat papa, a se citi mai socialisti decat socialistii? Urmasii lui Bratianu evident. Sa-mi spuna cineva de o victorie majora pe campul luptei deschise intre palatele din deal si vale, al celor din vale? Nu exista! A existat un pact facut doar sa satisfaca o pozitie privilegiata, impusa de altii din turnul Babel european si in constructie, si in gandire, intarita de partea cealalta de o mare frustrare si frica de a nu pierde ce s-a castigat dupa lungi ani de opozitie. Se adauga si placerea , drog a puterii. Pentru asta se trece peste orice! Se accepta orice. Si aceleasi valori unice in ale justitiei, acum mari guristi interni si internationali in ale democratiei codului, ale deconcentratelor, ale tuturora. Unul ne spune ca tocmai n-ar fi cheie de biserica, desi este pe prima pozitie a statului. Gresit! De pe prima pozitie a statului trebuie, este imperios necesar sa fii cheie de biserica. Altfel pleci si daca poti si nu te vad, ori se fac ca nu vad “guristii”  de sus, faci ce vrei. Intre timp se aduna pamanturile , care propun  sa fie desenate pe harta cu portocaliu. Este o culoare frumoasa iar ca suprafata se vede acum si din spatiu.
Acum ce iti ramane tie? O amara si mica satisfactie exprimata franc in cuvintele: bine le fac, dar ce folos ai tu!?


Cu parerea de rau devenita zilnica