marți, 29 octombrie 2013

TARGU OCNA - SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE: TARGU OCNA - SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONI...

Cifre si calcule.

Priveam cifrele rectificarii bugetare. Perdantii sunt la: Munca, Sanatate, Mediu, Finante, Armata, apoi ar mai fi luarea primei(doar pentru atat au inchis ochii) de 400.000 lei, de Sfantul Nicolae, la CCR si desigur toaletarea de iarna, de un million de lei, al Parcului Cotroceni. Castigatorii sunt: Internele, SRI, SPP, STS, probabil si cei din SIE si, era sa uit, avionul prezidential.
La Armata s-a rectificat in minus vreo 32 milioane lei. Sau, daca doriti, peste 7 milioane de euro. Un mizilic daca gandesti ca achizitionarea celor 12 avioane de vanatoare F16 ne costa vreo 550 de milioane de euro, din care s-a tras deja prima transa pentru portughezi, adica suma de 100 milioane de euro. Iar pentru-ca nu doresc sa comentez avionica putin mai tanarului, dar si mai aratosului F16, fata de batranul MiG 21 LanceR, primul lansat de americani acum 35 de ani, iar MiG-ul cu cinci ani in fata, trecand si peste faptul ca inclusiv portughezii se gandesc sa-l schimbe consumandu-si rezerva de zbor, trec spre calcule mult mai pragmatice. Adica evaluarea banilor rectificati in…pensii date. Cu ei s-ar fi platit peste 15000 de pensii medii, sau intr-un an, 1250 de asistati sociali. La o rata de aproximativ 150- 200 de colegi care lunar ne parasesc, peste 2000 pe an, pot deduce ca banii, intr-un procent de 65% de la Armata, sunt rezultati si prin iesirea noastra naturala, la varste intre 60-65 ani din sistem.
Mai constat ceva! Suma rectificata la Armata ar cam fi, aproximativ, totalul sumei date celor care ne apara din umbra. Iar pentru-ca am vazut cu ochii mei cum este cu apararea mea si a familiei, ca roman, duminica intre orele 14.00-16.00 pe drumul national Brasov-Tg.Secuiesc, nu pot decat sa ma bucur.
Inchei prin a-mi aminti cu piosenie de cei care ne-au parasit anul acesta. Pentru-ca este noapte cand oamenii normali se odihnesc si pentru-ca ochii mi se umezesc, mai scriu doar atat:
Dumnezeu sa va odihneasca in pace dragi colegi rezervisti militari!