miercuri, 4 septembrie 2013

Bucurie sau tristete?!...

De cate ori schimba omul buletinul sau cartea de identitate?
Nu-i nevoie sa va ganditi sau sa-mi raspundeti! Dupa implinirea  varstei de 14 ani, din 10 in 10 ani… pana la varsta de peste 50 de ani, cand cei care ne gandesc, judeca, cuantifica si clasifica viata noastra considera ca nu mai este cazul. Mai exact ti se face ultima carte de identitate.
Pana aici nimic deosebit, economie de material, ori se gandesc la banii nostrii putini, ori poate faciesul nostru dupa 55 de ani se considera ori prea trecut sa se mai schimbe, ori poate schimbarea noastra nu mai este semnificativa cu ridurile in plus sau cu ingrosarea lor.
“ O TEMPORA, O MORES!”  - Ce vremuri, ce moravuri!
Apostrofa apartine lui Cicero in exordiul  primei Catilinare, discurs prin care, la 7 noiembrie 63 i. Hr., marele orator, consul in acel an, denunta in fata Senatului conspiratia patricianului Lucius Sergius Catilina (108 - 62) impotriva Senatului. Vorba s-a folosit mereu ca expresie retorica a indignarii impotriva stricaciunii vremilor si a societatii. Dar ce te faci citindu-ti  C.I. abia primita, dupa trecerea a inca 10 ani ca valabilitatea trecuta pe ea, (sic!?) este: 09.2013-09.2073!?
Un ochi plange, un ochi rade! Precum in basmele lui Petru Ispirescu. Plange pentru-ca ai ajuns la o varsta cand devii pentru societate si legiuitori un balast sau rebut si cand trecerea din sistem este previzibila si dorita . Rade ca poate aceiasi indivizi gandesc si ne fericesc prin intervalul de 60 de ani ar fi necesar si dorit ca limita de viata.
Oricum mi-am propus sa mai traiesc 60 de ani! Nu de alta dar sa le fac pe plac. Doamne ajuta-ne si tine-ne pe noi… rezervistii militari!
Meritam!

Col. (r) dr. Boboc Avi
avi_boboc@yahoo.com