luni, 24 iunie 2013

Sfânta Treime

Dumnezeu Fiul (Iisus Hristos) este Dumnezeu deplin, în totalitate. Dumnezeu Tatăl este Dumnezeu deplin, în totalitate. Dumnezeu Duhul Sfânt este Dumnezeu deplin, în totalitate. Şi totuşi este un singur Dumnezeu!
 
Luni este Sfânta Treime. Ziua reprezintă mult pentru mine. Aş putea spune, fiindcă m-am mutat în actuala casă în zilele Sfintei Treimi, că reprezintă „patronul casei”, ziua ocrotitoare a casei. Zi liberă pentru toţi. Zi de 24, calendaristic. De pe 25 iunie, în lipsa promulgării, încep calculele pe iulie în Casele de Pensii. O muncă grea. Hârtiile popririi, calcul executării silite pleacă. Fiţi convinşi, după câte cunosc, mi-am putut da seama din convorbiri, că nimeni nu-şi doreşte din Case , aceste calcule. Legea a mers la promulgare în textul văzut. Interpretări pe lege se găsesc ca de fiecare dată la o lege românească, făcută să fie românească ! Aşteptăm , aşteptare dureroasă. Sabia este deasupra capului. Sabia este în mâna unui singur om.
 
Evolutiv , noi, votanţii, avem trei căi. Votăm alternativ, da pentru unul, nu pentru altul, votăm ambele (româneşte), sau negăm ambele referendumuri. Necunoscuta aceasta  reprezintă îndoiala, întârzierea sau nimicnicia noastră. Nu reprezentăm interes, valoare. Acum ! Mâine poate reprezentăm ceva. Se adună iar o mare frustrare, o mare ură.  Va trebui o aşteptare mai mare şi o suferinţă pe măsură. Unii din noi nu vor suporta. Vor pleca spre o lume mai bună poate. Dumnezeu vede şi judecă cel mai bine doar !?
 
Aşteptarea este sursa tuturor durerilor de inimă. Dar şi tot ce se întâmplă după o lungă aşteptare, e mai uşor de suportat !
 
Sfânta Treime este prăznuită a doua zi după Duminica Pogorârii Sfântului Duh, adică în Lunea Rusaliilor. De Sfânta Treime Biserica ortodoxa prăznuieşte pe Sfântul Duh. În sfânta cruce Sfântul Duh este reprezentat la dreapta corpului. Dreapta corpului, dreapta măsură. Aşteptăm dreapta măsură. Vine, nu vine !?
Alegerea nu este a noastră. Pot spune doar atât. Să-i lumineze şi să-i deschidă Ziua Sfintei Treimi cugetul !!

Col. (r) dr. Boboc Avi
avi_boboc@yahoo.com