luni, 19 august 2013

La multi ani S.C.M.D.!

Nu puteam scapa!?
Probabil Dumnezeu la facerea lumii a dorit asta! Poate atunci nu s-a asteptat la amploarea ulterioara, iar dupa se pare a fost prea tarziu!? Raul era facut!
Ca oameni, ca romani, mostenim raul lumii, raul tuturor natiilor. De ce totdeauna omul altfel decat restul, omul destept, omul luminat, a suportat raul celorlalti!? Ofensiva concertata a prostiei si inculturii impotriva omului destept. Oricare din cele patru Evangelii, dar mai ales cea a lui Luca, reflecta magistral cuvintele lui Iisus: „Dar adevărat vă spun, a mai zis El, ca nici un profet nu este acceptat în patria lui! 
 „…Împotriva prostiei Zeii înşişi luptă în zadar…” (Schiller). Prostii actioneaza, desteptii analizeaza. Prea multi la primii si prea mult la ceilalti.
Imediat dupa revolutie aveam sa aud pentru prima oara un om luminat. Vorbea repede, uneori prea repede de parca s-ar teme ca nu reuseste sa spuna tot, vorbea documentat, vorbea bine. Era din sistemul din care faceam parte si eu. Am avut atunci o tresarire placuta. Un militar, un istoric, un cercetator. O elita intr-o mare condusa de o majoritate. Dupa i-am urmarit aparitiile. Totdeauna deasupra tuturora. Este cel care ne-a dat sarbatorirea Zilei Nationale la 1 Decembrie, zi de departe cea mai semnificativa din istoria natiei romane. Este omul care a gandit aparitia sindicatului militarilor. Aveau sa fie si altii care au infaptuit apoi gandul sau si sunt membrii fondatori. Trebuia sa fie, trebuia să poarte un nume, vorba poeziei lui Marin Sorescu. Un singur nume, SCMD-ul!
La aniversare doar atat. Libertatea se castiga greu si este si „dreptul de a nu minti.” Albert Camus
La multi ani S.C.M.D.!

Col. (r) dr. Boboc Avi
avi_boboc@yahoo.com